Unul dintre ultimele mistere ale naufragiului navei Titanic, descifrat

Cercetatorii au reusit sa rezolve unul dintre ultimele mistere legate de naufragiul Titanicului: cel al Lorainei Allison. O fetita declarata decedata in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. La multi ani dupa tragedie, o femeie a pretins ca este acea fetita, care a reusit sa supravietuiasca dezastrului.

dupa-100-de-ani-lumea-a-comemorat-drama-titanicului_article-main-image

Naufragiul Titanicului este, fara indoiala, unul dintre cele mai celebre catastrofe maritime din istorie. Survenit in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, el s-a soldat cu moartea a aproape 1.500 de persoane, pasageri si membri ai echipajului, provocand un adevarat soc in comunitatea internationala. In egala masura, el a suscitat numeroase legende, atragand ca un magnet arheologii plecati in cautarea epavei.

In cei 100 de ani care s-au scurt de la naufragiu, multe dintre secretele luate de Titanic in adancul apelor au fost descifrate. Dar nu toate. Unul dintre misterele neelucidate vizeaza o fetita, pe Loraine Allison. In 1912, micuta avea doi ani si se numara printre cei 2.435 de pasageri care au urcat la bordul uriasei nave. In acea noapte tragica, intreaga ei familie a pierit.

Numai Trevor, atunci in varsta in 7 luni, a fost salvat de bona, care l-a imbarcat in primele barci de salvare. Cadavrei surioarei lui nu a fost gasit. Dar povestea nu se opreste aici. 28 de ani mai tarziu, in 1940, o femeie pe nume Helen Kramer a pretins, intr-o emisiune radio, ca este faimoasa fetita data disparuta, incredintata de familie unui barbat necunoscut dintr-o barca de salvare si care s-a prezentat drept Mr. Hyde.

Ajuns SUA, acest barbat a avut grija de fetita, pana cand a recunoscut ca, de fapt, numele lui adevarat este Thomas Andrew, arhitectul naval al Titanicului, considerat mort in timpul catastrofei, si ca ea este singurul membru al familiei Allison pe care-l cunoaste. Familia Allison a pus insa la indoiala aceste dezvaluiri. In fata refuzului familiei de a o accepta, Helen Kramer a angajat o lunga procedura si o campanie pentru a fi recunocuta oficial ca fiind Loraine Allison. O lupta care nu a dus nicaieri insa si care s-a terminat in 1992, cand Loraine a decedat.

Lupta a fost dusa mai departe de o nepoata, Debherrina Woods, care a lansat o serie de actiuni menite sa readuca in atentia generala aceasta poveste. A ajuns pana acolo, incat a incercat sa imprastie cenusa bunicii sale asupra pamanturilor detinute de familia Allison. O initiava pentru care a fost acuzata de hartuire. Problema este ca, daca Helen Kramer ar fi fost Loraine Allison, urmasii ei ar fi putut mosteni o parte din averea familiei Allison, explica International Business Times.

In acest context, un medic legist de la Universitatea Laurentian din Canada, a decis sa faca lumina in aceasta afacere si a infiintat Allison Identification Project, avand ca obiectiv determinarea aderarului cu cu ajutorul analizelor ADN efectuate la cele doua familii, Kramer si Allison. Surpriza: Helen Kramer nu a fost Loraine Allison. „Totul s-a rezumat la bani”, au declarat, ulterior, reprezentantii familiei Allison. Dar cine, atunci, Helen Kramer? Investigatiile au stabilit ca a crescut in statul american Michigan, sub numele de Evangline Irene Lee Hyde.

Citeste si: O fotografie senzatioala: Icebergul de care s-a lovit vasul „Titanic” acum un secol.

sursa:google/incomemagazine.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s