Misterul tuburilor din muntele Baigong

În iunie 2002, în provincia Qinghai, din vestul Chinei, în nordul Tibetului, nu departe de izvoarele fluviului Yangtze, un grup de americani săpau după fosile de dinozauri, când au dat peste o serie de resturi stranii, în principal un soi de tuburi încastrate pe jumătate în stâncă şi care nu păreau făcute de mâna omului. Au trimis mai multe note către autorităţile din capitala provincială Delingha, note ignorate până ce una dintre ele a apărut şi în ziarul local „Henan Dahe Bao”. La scurt timp, prin oficialităţile locale şi agenţia de ştiri Xinhua, vestea a determinat trimiterea unei echipe formate din nouă oameni de ştiinţă chinezi, pentru a examina relicvele despre care se presupunea că ar fi lăsate de extratereştri. Ei au fost urmaţi imediat de 10 experţi ai asociaţiei de cercetări OZN din Beijing, însoţiţi şi de 10 jurnalişti şi de o echipă de filmare de la televiziunea centrală CCTV.

Lacurile îndrăgostite

Locul misterios se află la 40 de kilometri sud-vest de oraşul Delingha, în adâncul bazinului Quaidam, în coasta muntelui Baigong. La nord de acest munte se află două lacuri, numite „lacurile îndrăgostite”, unul cu apă dulce, celălalt cu apă sărată. Presupusele relicve extraterestre se află pe malul sudic al lacului sărat. Aici se găseşte o structură în formă de piramidă, înaltă de 50-60 metri. Pe faţa piramidei, la circa 80 de metri de malul lacului, sunt trei peşteri cu deschidere triunghiulară. Cea din mijloc este cea mai mare, cu podeaua înălţată cu doi metri deasupra terenului înconjurător şi cu tavanul la opt metri de la sol. Adâncimea peşterii e de şase metri. În interior se găsesc două forme cilindrice, aparent nişte conducte extrem de vechi, cu diametrul de 40 de centimetri, îngropate pe jumătate în stâncă. Una trece oblic din partea de sus până în fundul peşterii, cealaltă de-a lungul solului. Deasupra peşterii se mai văd circa o duzină de alte tuburi similare, intrând aparent în adâncul muntelui. Conductele au culoarea roşie, aceeaşi cu a rocilor înconjurătoare. Celelalte două peşteri, mai mici, sunt surpate şi inaccesibile.

Turn de lansare părăsit de extratereştri

Deasupra peşterilor, ca şi pe malul lacului sărat se găsesc împrăştiate o mulţime de resturi ruginite, ţevi de diferite diametre şi pietre cu forme stranii. Unele dintre ţevi coboară până în adâncul apelor. Potrivit lui Qin Jianwen, şeful departamentului de comunicaţii al administraţiei din Delingha, au fost luate mostre, care au fost trimise la laboratorul unei topitorii locale, pentru analiză. Rezultatul a arătat că ele conţin 30 la sută oxid feric, amestecat cu o cantitate mare de dioxid de siliciu şi oxid de calciu. Opt la sută din compoziţie nu a putut fi identificat. „Conţinutul mare de dioxid de siliciu şi oxid de calciu este rezultatul interacţiunii îndelungate dintre fier şi nisip, ceea ce înseamnă că ţevile trebuie să fie extrem de vechi”, a declarat Liu Shaolin, inginerul care a efectuat analizele. Calciul ar putea fi de fapt calcita, care formează concreţiuni în mod natural. „Acest rezultat face ca locul să fie şi mai misterios” a spus Qin Jianwen. „Natura este aspră aici. Nu sunt locuitori, ca să nu mai vorbim de industrie, sunt doar nişte păstori migratoare la nord de munte”. Unii au sugerat că locul putea fi un turn de lansare părăsit de extratereştri. Datorită altitudinii, aerul este rarefiat. Este un loc ideal pentru astronomi. De altfel, la 70 de kilometri distanţă, se şi găseşte un mare radiotelescop, al Observatorului „Muntele Purpuriu” al Academiei Chineze de Ştiinţe. Yang Ji, cercetător la acest observator, a declarat că ipoteza conform căreia rămăşiţele ar fi de origine extraterestră este de înţeles şi merită o cercetare mai amănunţită. Dar pentru a accepta o astfel de ipoteză trebuie folosite doar metodele şi argumentele ştiinţei.

Origini necunoscute

Între timp au fost descoperite şi alte „tuburi” pe malul lacului sau pe fundul acestuia. Unele, în diametru de 2 la 4,5 centimetri, orizontale şi cu orientare est-vest, sunt vizibil goale pe dinăuntru. Un alt grup de aşa zise ţevi, probabil verticale la origine, se ridică din apa lacului sau zac chiar sub oglinda acestuia.  Deşi originea tuburilor rămâne discutabilă, ele sunt descrise pe web ca exemple de „out-of-place artifact” (OOPArt), adică de obiecte care în mod firesc n-ar avea ce căuta acolo, nefiind nici naturale nici făcute de mâna omului. Autorităţile locale au descoperit potenţialul turistic al locului, promovat azi cu indicatoare rutiere şi ghizi dedicaţi. Apariţii de tipul tuburilor de la Baigong nu sunt totuşi un unicat. Ele se întâlnesc, de pildă, în gresiile de Navajo şi altele de acelaşi tip din sud-vestul Statelor Unite, dar şi din Louisiana şi Florida, sub forma unor „ţevi” de hematit, rezultat din precipitarea oxizilor de fier în roci sedimentare, sub forme care pot explica şi celelalte obiecte ciudate găsite.

Răpiri OZN în China

Presupusele cazuri de răpiri OZN din China au trezit şi interesul unor ufologi din alte ţări. Bill Chalker, din Australia, a avut discuţii aprofundate, de pildă, cu Shen Shituan – un binecunoscut cercetător în domeniul rachetelor – preşedintele Universităţii Aerospaţiale din Beijing şi directorul onorific al Asociaţiei de Cercetare OZN din China, dar şi cu profesorul Chen Gongfu, investigatorul a numeroase cazuri de răsunet, între care şi al celui mai cunoscut caz de răpire din China, cel al lui Meng Zhao Guo.

Femeie extraterestră extrem de robustă

Zhao Guo, de 29 de ani, absolvent a doar cinci clase de şcoală, era un forestier din Wuchang, lângă Harbin, în provincia Heilongjiang. În iunie 1994, el lucra împreună cu doi colegi la o exploatare de buşteni. Brusc au văzut ceva neobişnuit, după care Meng a fost lovit de un fascicul de lumină şi, după cum afirma, a fost răpit şi supus unui act sexual cu o femeie extraterestră extrem de robustă. „Avea 3 metri şi şase degete la mâini, dar altfel avea o înfăţişare umană”. Meng spune că a fost singură dată în viaţă când şi-a înşelat nevasta, dar, date fiind condiţiile, aceasta nu a fost supărată. Meng a mai declarat că înainte de păţania sa nu auzise niciodată de OZN-uri sau ufologi. În septembrie 2003, Zhao Guo a fost examinat de ufologul Zhang Jingping din Beijing, secondat de psihologi şi tehnicieni ai poliţiei. Detectorul de minciuni a indicat faptul că victima răpirii spunea adevărul. Medicii au apreciat că cicatricele de pe corpul său nu păreau rămase după răni obişnuite sau proceduri chirurgicale.  Un alt caz examinat de Chalker a fost cel al lui Cao Gong, un bărbat de vârstă mijlocie din Beijing, managerul unei şcoli private din districtul Fangshan. În decembrie 1999, el fusese răpit de extratereştri, care l-au dus cu nava lor până în Qinhuangdao, un oraş la circa 300 kilometri est de Beijing, pe malul unui golf al Marii Galbene. „Arătau la fel ca oamenii, doar că aveau mâini foarte mari şi pielea foarte palidă” a precizat Cao.

Fată răpită

El a adăugat că la bordul vehiculului a întâlnit şi o altă persoană răpită, o fată chineză din Qinhuangdao, care părea de circa 13 ani. Investigarea cazului a fost preluată în aprilie 1999 de ufologul Zhang Jingping. Primul pas a ţintit în aflarea mai multor detalii, utilizând hipnoză regresivă. Pentru a-l ajuta pe Cao să-şi reamintească întregul incident, Zhang a invitat un faimos psiholog din oraşul Suzhou, rugându-l să conducă şedinţa de hipnoză. Fata a fost găsită la puţin timp după aceea. Avea 15 ani. Zhang a reuşit s-o ducă cu el înapoi la Beijing. Aici l-a întâlnit pe Cao Gong, care a recunoscut-o imediat drept fata pe care o văzuse în OZN. Bill Chalker se declară extraordinar de norocos întrucât, fiind în Beijing, a avut ocazia să stea de vorbă despre acest caz atât cu Zhang Jingping şi cu alţi cercetători în domeniu, cât şi cu Cao Gong însuşi. Chalker a afirmat după aceasta, în repetate rânduri, că lucrează, împreună cu translatoarea şi interpreta care îl însoţise, la o traducere şi la o prezentare detaliată a acestui caz.

sursa:domino.com-preluare/revistamagazin.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s