Unul dintre cele mai mari MISTERE ale lumii (video)

Un grup de experţi internaţionali va avea în 2016 complicata misiune de „a scana” piramidele de la Giza, din Egipt, şi de a face o călătorie în profunzimile lor, pentru a dezvălui secretele pe care le pot ascunde marile blocuri de piatră vechi de 4.500 de ani.

dje28-cut-away-view-of-the-great-pyramid

Proiectul va implica o căutare prin camere ascunse în interiorul a patru monumente faraonice renumite, utilizând termografia în infraroşu, tehnologia de scanare 3D cu lasere şi detectoare de raze cosmice, informează cotidianul Daily Mail.

Arhitecţi şi oameni de ştiinţă din Egipt, Franţa, Canada şi Japonia vor să facă cercetări pe două piramide de la Giza şi cele două piramide Dahshur, de la sud de Cairo.

Aceeaşi tehnologie, spun ei, ar putea ajuta, de asemenea, la găsirea mormântului ascuns din camera mortuară a lui Tutankhamon, care poate aparţine reginei Nefertiti.

Sunt multe legende care circulă cu privire la tehnicile de construcţie a celor trei piramide, dar promotorii acestui proiect susţin că secretul ridicării lor încă se ascunde în interiorul acestor minuni ale Antichităţii.

Obiectivul operaţiunii „Scan Pyramids” este de a descoperi formula care a permis constructorilor din acea epocă să plaseze uriaşele blocuri de piatră unul peste altul şi să le ridice la aproape 150 de metri înălţime.

Pentru a desluşi aceste secrete, se vor utiliza tehnici inovatoare şi tehnologii de vârf, precum dronele şi laserul. Experţii au explicat în cadrul unei conferinţe de presă, la care a fost anunţată lansarea proiectului, că vor folosi, de exemplu, termografia, pentru a măsura temperatura şi a detecta radiaţia cu raze infraroşii emisă de sol, sau termografia modulată ce constă în examinarea părţilor şi materialelor proiectând imaginea modelelor termice pe suprafaţa obiectului.

Mathieu Klein, de la Universitatea Laval, unul dintre cei care au demarat amplul proiect ,,Scan Pyramids”, a declarat: „Căldura lemnului este diferită de cea a pietrei şi ambele transmit grade diferite de temperatură. Şi solul le afectează în mod diferit. Acest lucru ne va permite să aflăm ce există în interiorul piramidelor”.

Cercetătorul a dat asigurări că tehnicile pe care le foloseşte echipa sa sunt neinvazive şi că nu vor afecta structura piramidelor.

Alte tehnici folosite sunt fotogrametria şi laserul, pe întreaga zonă dintre Dahshur şi Giza, pentru a realiza o construcţie 3D a monumentelor, piramidelor şi a Sfinxului. „Scopul nostru este de a nu atinge şi a nu dăuna. Vom scana, fotografia, studia şi analiza toate mesajele care ne pot fi oferite. Vrem să localizăm şi să înţelegem ceea ce există în interior”, a declarat arhitectul francez Yves Ubelmann, specializat în patrimoniu şi arheologie.

La conferinţa de presă a participat şi ministrul egiptean al antichităţilor, Mamduh Damati, care a reamintit că istoria Egiptului este plină de „secrete şi mistere” şi a asigurat că încă nu s-a atins întreaga „satisfacţie ştiinţifică” pe această temă.

Proiectul, la care vor participa instituţii franceze, canadiene şi japoneze ce vor lucra sub coordonarea Egiptului, se va desfăşura pe întreg anul 2016 pentru a desluşi aceste mistere graţie ştiinţei şi celor mai noi tehnologii.

Operaţiunea „Scan Pyramids”, în valoare de un milion de euro, este finanţată de un grup de oameni de afaceri şi este însoţită de mari şantiere culturale lansate de Egipt. Două muzee au fost anunţate la Giza, la poalele piramidelor. Muzeul Naţional Egiptean al Civilizaţiilor (NMEC) — din preistorie până azi — dotat cu un centru cultural cu săli de cinema şi puncte comerciale, va fi inaugurat la începutul anului 2016.

Marele Muzeu Egiptean (GEM), care ar trebui să fie terminat în 2018, va prezenta toate vestigiile şi istoria faraonului Tutankhamon, în timp ce muzeul naţional de la Cairo, din piaţa Tahrir, unde sunt expuse comorile Egiptului antic, va fi renovat în întregime şi îşi va regăsi strălucirea ca atunci când a fost deschis în 1902.

sursa:historia.ro

Va invit sa urmariti materialul video

Acest film prezinta detalii referitoare la Marea Piramida din Egipt, aceasta Minune Antica care este un semn pentru astazi. Deasemenea explica cine a construito si scopul ei

sursa:youtube

 

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s