Drone ambulanță – ar putea salva vieții în viitor (video)

O rețea de drone ambulanță ar putea creste semnificativ șansele de supraviețuire în cazul unui stop cardiac. Dronele ar urma să crească şansele de la procentul actual de 8%, la unul fabulos de aproximativ 80%.

IMAGEN-14809616-1

Drone Alec Momont, student la facultatea de inginerie si design, al universitații TU Delft, Olanda, a creat împreună cu platforma pentru inovații, Living Tomorrow, pentru proiectul său de licență, un prototip de dronă ambulanță.

Cu ajutorul unui GPS, drona găseste locația pacientului  după locația telefonului persoanei care a facut apelul. Aceasta are greutatea de 4 Kg, poate transporta încă 4 kg, și poate zbura cu o viteză de pană la 100 km/h.

Drona este echipată cu un defibrilator, dar deja există un nou design pentru ca aceasta să contină si o geantă cu  echipamente medicale de prim ajutor, pe care oricine le poate folosi. Drona ambulanță poate ajunge la un pacient aflat pe o rază de 12 Km în aproximatv 1 minut.

800_j5hxsbwpdoo1ypzcp4pz399isvffma8f

Drona are integrat si un canal de comunicare audio-video, prin care poate da feedback direct de la locul incidentului, către servicile de urgență. Acest sistem este foarte importand, deoarece pe langă faptul că asigură feedback, catre servicile de urgență, acesta este folosit şi pentru a da instructiuni persoanelor aflate la fața locului. De asemenea indicațile operatorului, redate prin boxa audio a dronei, poate ajuta la reducerea panicii de la fața locului.

Momont a propus extinderea infrastructurii sistemului de urgente cu o rețea de drone ambulanță, compacte și rapide, cu capabilități de comunicare, care ar putea transporta echipament medical auxiliar.

Costurile nu ar trebuii să reprezinte o problemă majoră. După calculele inventatorului, o dronă ar trebuii să coste aproximativ 15.000 €. Acesta fiind un preț rezonabil, ținând cont de numărul de vieți pe care aceasta le-ar putea salva.

Există totuși o serie de obstacole care nu permit, momentan, funcționarea acestui tip de dronă in sistemul de intervenții de urgentă.

Drona nu poate zbura autonom (nepilotată de un operator) – actual, acest lucru nu este permis de lege. Aceasta încă nu a fost testată pe pacienți reali, iar sistemul de evitare al obstacolelor din calea traseului acesteia, are nevoie de înbunătățiri.

Momont a dezvoltat drona ambulanță cu ajutorul platformei Belgiene de inovații, Living Tomorrow, care a ajutat prin finanțarea proiectului.

Va invitam sa urmariti materialul video

sursa:piata-digitala.com/preluare-youtube
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s