Cel mai mare vas de croazieră din lume a costat peste un miliard de euro. Cum arată? Galerie foto (video)

Armonia mărilor (Harmony of the Seas), cel mai mare vas de croazieră din lume, a fost lansat deja la apă, în portul Saint-Nazaire din vestul Franței.

profile

Constructorii testează în aceste zile nava de 1 miliard de euro construită pentru Royal Caribbean Internațional, cea mai mare companie din lume care are ca obiect de activitate organizarea de croaziere. Vasul, mult mai mare decât Titanicul, a fost construit în doi ani. El are o înălțime de 70 de metri și o lungime de 362 de metri, fiind mai lung cu 50 de metri decât Turnul Eiffel. Cele 230 de mii de tone spun totul despre gabarit.

harmony 5

Trei piloți s-au antrenat pe un simulator, timp de un an de zile, pentru a putea conduce nava. Iar pentru a o aduce la apă, autoritățile portuare au avut nevoie de șase nave-tractor și aproximativ trei ore.

harmony 2

harmony 3

O adevărată stațiune plutitoare, Harmony of the Seas poate găzdui 5.500 de pasageri care au la dispoziţie nenumărate posibilităţi de distracţie pe cele 18 punţi ale navei –  de la săli de joc şi patinoare până la un parc acvatic de dimensiuni impresionante. Pentru cei cu preocupări culturale, nava pune la dispoziție trei săli de spectacole, biblioteci şi cluburi de discuţii.

harmony 4

Așa după cum se poate vedea și în fotografii, trei tobogane cu apă coboară pe o înălţime de 10 etaje, fiind un prilej de aventură pentru oricine.

Harmony of the Seas2

Fiind un vas de lux, toate cabinele au dotări de lux, suprafața lor fiind de la 15 până la 150 de metri pătraţi în cazul apartamentelor.

harmony 7

harmony 8

Harmony of the Seas3

harmony 1

sursa: theguardian.com
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu
preluare-cunoastelumea.ro

Va invit sa urmariti materialul video

Harmony of the Seas 

sursa:youtube
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s