Misterioasele camere din interiorul Colosului din Apenini

giambologna_pratolino_demidoff-620x264

Această statuie maiestuoasă are peste 10 m înălțime. Este sculptată într-o stâncă, înfățișând figura unui om. A fost creată la sfârșitul anilor 1500 de către celebrul sculptor florentin, maestrul Giovanni da Bologna (sau Giambologna). O simplă privire aruncată către statuie, ne poate duce cu gândul că a fost realizată pentru a reprezenta un fel de divinitate din cele mai vechi timpuri. Dar, de fapt, în spatele acestei impresionante realizări artistice se ascunde un mister. Se pare că această sculptură a fost ridicată cu un scop extrem de practic.

Gigantul stă pe o stâncă și pare că presează capul unui monstru la sol. Apa, dintr-un izvor subteran, curge din gura monstrului.

lmfk6Ap
Cunoscută sub numele de „Alegoria Apeninilor” sau „Colosul din Apenini”, statuia poate fi descoperită pe teritoriul Vilei di Pratolino în Toscana, Italia. Vila a fost construită de Francesco I de’ Medici, Mare Duce de Toscana (al doilea Mare Duce al Toscanei, care a domnit în perioada 1574-1587). Parcul vilei este construit la poalele munților pietroși cunoscuți în Italia drept Munții Apenini.

Misterul său a fost cercetat ani de zile și acum se cunoaște faptul că mai multe camere secrete sunt ascunse în interiorul structurii de rocă cioplită. Camerele sunt construite în așa fel încât acestea ar putea servi cu ușurință drept un spațiu de locuit pentru o ființă umană.

589755-R3L8T8D-1000-05

589905-R3L8T8D-1000-1444715264_appenninskiy-koloss-4poziția camerelor din interiorul statuii

590305-R3L8T8D-1000-gigante7cameră din interiorul statuii

Potrivit legendei, capul statuii a fost conceput ca locație pentru un șemineu. Se spune că, atunci când șemineul era aprins, fumul ieșea prin nările statuii.

Zidurile grotelor (camerelor) din interiorul statuii sunt împânzite cu scoici, corali, perle și cristale iar pereții sunt pictați cu fresce ce reprezintă oameni musculoși, mineri în căutarea pietrelor prețioase.

Parcul în care se află această statuie impunătoare este deschis vizitatorilor din luna Mai până în luna Septembrie.

appennino_5secțiune a statuii după un desen de P. van der Ree

Sculptorul Giambologna, născut cu numele Jean Boulogne și, în mod incorect, cunoscut sub numele de Giovanni da Bologna sau Giovanni Bologna, a fost un sculptor flamand care s-a stabilit în Italia. Este cunoscut pentru lucrările sale în marmură și bronz, realizate în stilul târziu renascentist sau stilul manierist. A trăit între anii 1529 – 1608.

Goltzius-BolognaSculptorul Giambologna

590405-R3L8T8D-1000-parco-pratolino1
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: brightside.me, unusualplaces.org
preluare-cunoastelumea.ro

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s