Pentru prima oară, NASA a observat ceva ieșind dintr-o gaură neagră

De curând, cercetătorii din cadrul NASA au asistat la o fenomen interesant, având ocazia de a vedea ceva ieșind dintr-o gaură neagră pentru prima oară.

Gaură-Neagră-NASA-1170x644

Dacă este un lucru pe care oricine îl știe despre găurile negre, acesta este că nimic nu poate scăpa de ele. Conform definiției, gaura neagră este un obiect astronomic limitat de o suprafață în interiorul căreia câmpul gravitațional este atât de puternic, încât nimic nu poate scăpa din interiorul acestei suprafețe, cunoscută și sub denumirea de „orizontul evenimentului”. După cum scrie site-ul Complex, Stephen Hawking a sugerat însă că definiția nu este în totalitate corectă, din moment ce unele lucruri ar putea ieși din găurile negre.

hawking

 

A trecut ceva timp de atunci, însă Hawking se pare că a avut dreptate până la urmă. De curând, cei de la NASA au putut observa un puls imens de energie ieșind dintr-o gaură neagră. ”Aceasta ne va ajuta să înțelegem de ce găurile negre se află în spatele unora dintre cele mai luminoase obiecte din tot Universul”, a declarat un om de știință din cadrul St Mary’s University din Statele Unite.

 

Din câte se pare, pulsul a ieșit din gaura neagră denumită Markarian 335, aflată la 324 de milioane de ani-lumină distanță de planeta noastră. Acest eveniment ne dovedește încă o dată cât de puțin știm despre Universul nostru, în ciuda zecilor de ani de explorare continuă.

sursa:playtech.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s