NASA a aflat de ce probabil nu există viață pe Marte

Astronomii americani au descoperit motivul pentru care Marte nu are o atmosferă stabilă, fapt pentru care viaţa nu este posibilă pe această planetă. Se pare că furtunile care au loc în mod frecvent la nivelul Soarelui îndepărtează gazele ce compun atmosfera planetei Marte, transformând-o într-un imens deşert.

Spre deosebire de Pământ, Marte nu are un câmp magnetic care să-i protejeze atmosfera, făcând-o vulnerabilă la radiaţiile ultraviolete ale soarelui. Efectele radiaţiilor solare au fost studiate de NASA, prin intermediul vehiculului spaţial MAVEN, care a surprins o furtună solară pe data de 8 martie, anul acesta. Pe parcursul cercetărilor, au fost suprinse astfel de fenomene, în timpul cărora erau împrăştiaţi ioni de oxigen şi dioxid de carbon. Furtuna a fost una dintre cele mai puternice de acest tip, surprinse de la amartizarea vehiculului MAVEN, în septembrie 2014.

Scopul principal al misiunii Agenţiei Spaţiale Americane este de a studia radiaţiile solare şi alte particule, care au impact asupra gazelor prezente în zona superioară a atmosferei planetei Marte. Cercetătorii intenţionează să înţeleagă, astfel, cum a evoluat Marte, de la o planetă unde prezenţa vieţii era posibilă, la o structură dominată de deşert, scriu cei de la TechInsider.

Descoperirea apei pe planeta MARTE

3dc37abdf21955105a3cf60e21abf1c9_XL

Primele imagini suprinse de MAVEN pun în evidenţă evoluţia apei pe planeta roşie. Analizându-le, astronomii au ajuns la două concluzii: fie apa s-a evaporat în atmosferă, fie este încă prezentă la suprafaţă, sub formă de gheaţă. Aceste ipoteze au fost formulate de către cercetătorii Universităţii Colorado, cu care astronomii NASA colaborează la desfăşurarea proiectului MAVEN.

Rezultatele cercetărilor ar urma să pună în evidenţă evoluţia climei de pe Marte şi modul în care aceasta s-a schimbat atât de mult, încât a devenit ostilă vieţii. Mai mult decât atât, specialiştii ar putea avea o imagine mult mai clară asupra shimbărilor climatice care vor avea loc la nivelul Terrei.

Sursa:playtech.ro

Primul mesaj audio înregistrat de pe Marte

NASA face publice primele imagini color la rezoluție mare de pe Marte.

Foto: NASA

NASA a făcut publice primele imagini color la rezoluție mare de pe Marte capturate de robotul Curiosity. Acestea prezintă în detaliu un deal cu mai multe stânci, pe care cercetătorii intenționează să le cerceteze pentru a afla ingredientele chimice ale vieții de pe Planeta Roșie.

Fotografiile dezvăluie detalii ale bazei muntelui înalt de 4.800 de metri, care se află în bazinul cunoscut după denumirea Gale Crater, acolo unde robotul Curiosity a asolizat pe 6 august, începând astfel misiunea sa care va dura doi ani, relatează Daily Mail.

Imaginile au fost capturate în timpul celei de-a doua călătorii a lui Curiosity pe Planeta Roșie cu ajutorul unui obiectiv telephoto de 100 mm, cu lentilele wide-angle de 34 milimetri ale instrumentului Mast Camera (Mastcam).

Mastcam a fotografiat, printre altele panta mai mică a muntelui din apropiere denumit Mount Sharp. ”Este una dintre zonele de pe Muntele Sharp pe care o va explora Curiosity”, a declarat Michael Malin, cel care se ocupă de Mastcam, din cadrul Malin Space Science Systems din San Diego.

”Acele straturi sunt cel mai important obiectiv al nostru. Câmpul cu dune închise la culoare se află între noi și acele straturi. În fața nisipului închis la culoare se observă cel de culoare roșiatică, cu o compoziție diferită sugerată de culoarea sa. Rocile din fundal au diverse forme – unele sunt rotunde, altele angulare. Este un loc foarte bogat din punct de vedere geologic, care poate fi cercetat”, a spus Malin.

Cercetătorii estimează că va mai trece un an până când robotul cu șase roți și propulsie nucleară, de dimensiunea unui mic automobil, va reuși să ajungă în zonele de interes de la baza muntelui Sharp, situat la 10 kilometri de locul asolizării.

De asemenea, robotul Curiosity a recepționat și transmis prima voce umană dinspre Pământ spre Marte și înapoi. Mai jos, un clip video cu mesajul audio al administratorului Charles Bolden, transmis de Curiosity.

sursa:b1.ro/google/youtube-preluare
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s