Zidurile imposibile ale unei civilizații preincașe. O enigmă care bulversează comunitatea științifică

La periferia orașului Cusco din Peru se află complexul fortificat Saksaywaman. Situl arheologic este renumit pentru zidurile sale din piatră, înalte și de 6 m, cu o lungime totală de circa 1 km. Multe dintre blocurile de piatră folosite în construcția zidului sunt enorme, ajungând chiar și la 200 de tone, fiind cele mai mari folosite la orice construcție din America prehispanică. Să mai spunem că zidul se află la o altitudine de 3,700 de metri în Munții Anzi?

ziduri 3

Pietrele folosite în construcția teraselor Saksaywaman nu sunt montate cu ajutorul vreunui mortar, însă se îmbină perfect. Această complexitate uluitoare a îmbinării bolovanilor din piatră care se pliază perfect pe forma celorlați,  varietatea de forme, modul în care pereții se apleacă spre interior și mai ales tehnologie cu care oamenii acelor timpuri au manipulat blocuri enorme de piatră și leau aranjat cu atâta precizie rămân mistere la care cercetătorii încearcă să găsească răspunsuri de zeci de ani.

Saksaywaman4
Saksaywaman6

Nimeni nu știe când și mai ales de ce s-a construit acest zid. Incașii înșiși au recunoscut în fața conchistadorilor spanioli că această structură era acolo cu mult înaintea lor. În cazul în care constructorii au fost mai vechi, înseamnă că a existat o civilizație mult mai avansată decât cea incașă, despre care nu știm nimic, cu excepția faptului că acesta a fost capabilă să creeze structuri cum este cea de la Saksaywaman.

ziduri 1

O teorie interesantă își are rădăcinile într-o legendă locală. Aceasta vorbește despre existența unui lichid derivat din plante capabil de a transforma pietrele în obiecte moi, ușoare.  O altă terie vorbește despre faptulcă acești bolovani erau încălziți printr-o tehnologie necunoscută până în punctul în care deveneau maleabili, acest lucru explicând modul în care s-au pliat între ei. În timp ce teoriile rămân speculative, unele urme lăsate pe pietre indică faptul că blocurile ar fi putut fi „turnate” în aceste forme precise chiar la Saksaywaman.

Saksaywaman

Teoria oficială ne vorbește despre faptul că aceste blocuri au fost cioplite în această formă și că apoi, cu uneltele primitive de atunci, au fost ridicate și amplate perfect. Ca și în cazul Piramidei lui Keops, dar și a altor construcții misterioase de pe Terra, varianta oficială pretinde că s-au realizat cu unelte primitive lucruri care sunt dificil de realizat și astăzi cu tehnica modernă!!!

Tocmai de aceea, Ben Bendig, autor au unei cercetări ample pe această temă, este de părere ca ar trebui să ne schimbăm modul în care îi privim pe antici și să acceptăm posibilitatea măcar că oamenii acelor timpuri dețineau tehnologii pe care doar astăzi le mai avem la dispoziție.

ziduri 2

„Structuri de acest gen ne forțează să aflăm mai multe despre trecutul nostru și să luăm în calcul faptul că anticii ar fi fost mult mai avansați decât credem noi”, a notat jurnalistul în ediția electronică a cotidianului Epoch Times.

Saksaywaman2

sursa: theepochtimes.com
sursa: ancient-origins.net
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s