Tehnologie uimitoare: șosele care încarcă bateriile mașinilor electrice!

Șoferii autevohiculelor bazate pe energie electrică nu vor mai fi nevoiți să oprească pentru a-și reîncărca bateriile!

electric-car-charge-road-highways-england-1-620x264

Mașinile se vor încărca în timp ce vor merge pe străzi și autostrăzi special amenajate. Proiectul derulat de Highways England își propune să pună cît mai curând în aplicare această nouă invenție. Pentru acest lucru, automobilele electrice vor fi echipate cu o tehnologie wireless (fără cablu) și vor merge pe drumuri construite special, cu generatoare de câmp electromagnetic îngropate dedesubt, de unde își vor procura practic energia necesară funcționării. Acest lucru va rezolva o problemă mondială a mașinilor electrice: oprirea deasă pentru a reîncărca bateria!

electric-car-charge-road-highways-england-5
„Acest lucru are avantajul de a economisi timp și de a mări distanțele pe care vehiculele electrice le pot acoperi”, spune Nic Brunetti, un purtător de cuvânt al Highways England. „Combinarea tipurilor de tehnologii ar putea contribui la crearea unui ecosistem global pentru vehiculele electrice.”

Aceasta nu este prima dată când o astfel de tehnologie este folosită: în 2013, orașul sud-coreean Gumi a realizat un traseu de 12 km care permitea autobuzelor speciale să fie reîncărcate printr-o tehnologie similară.

„Tehnologiile legate de autovehicule avansează într-un ritm tot mai rapid”, a declarat Mike Wilson, inginer șef la Highways England. „Studiile de teren legate de tehnologia wireless (necesare în dezvoltarea acestor autostrăzi menite să reîncarce bateriile autovehiculelor) sunt tot mai puternice și vor ajuta la crearea unei rețele de drumuri mai durabile, deschizând noi oportunități pentru companiile care transportă bunuri sau mașinile private.”

electric-car-charge-road-highways-england-4

England-is-Exploring-Electric-Highways-technology-1

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Surse: bbc, gov.uk, boredpanda.com
preluare-cunoastelumea.ro

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s