“Maşinăriile lui Da Vinci”, reuneşte o echipa de constructori, ingineri, istorici şi savanţi din zilele noastre…

leonardo_da_vinci-3_jpeg_620x250_crop_upscale_q85

Acesta e autorul unora dintre cele mai cunoscute tablouri pictate vreodată, dar a fost şi un arhitect şi un inginer genial. Desenele lui cu maşinării de război au fost studiate atent aproape 500 de ani, iar acum echipa de oameni de ştiinţă şi de ingineri aduce la viaţă maşinăriile, aşa cum le-a imaginat Da Vinci, folosind pentru construcţia lor numai materiale care erau disponibile la vremea respectivă: lemn şi diverse metale. Incredibil, toate maşinăriile s-au dovedit a fi funcţionale!

Scara de asediu

Echipa a construit cel mai mare proiect al lui Leonardo: o scară de asediu înaltă cât o clădire cu trei etaje. Deşi iniţial au greşit proiectarea, constructorii au reuşit să ridice până la urmă uriaşa scară.

4389-249007-schita.jpg

Catapulta

Inginerii şi cercetătorii au reuşit să construiască una dintre catapultele uriaşe imaginate de Leonardo Da Vinci.

4389-249000-catapi.jpg

Mitraliera

Echipa construieşte o mitralieră cu mai multe tunuri. Proiectul implică folosirea unui praf periculos, asemănător celui de puşcă: o substanţă instabilă, care poate exploda oricând.

4389-249001-mitra.jpg

Carul care merge singur

Maşinăria din lemn a fost adusă la viaţă după luni întregi de studiere a schiţelor, dar şi după ce “meşterii” au efectuat tăieturi de mare precizie în lemn şi în metal necesare punerii în funcţiune a carului. Acesta se deplasează singur, cu ajutorul unui mecanism cu arc.

4389-249002-singur.jpg

Carul de luptă cu lame

Echipa de cercetători a reconstruit carul de luptă mortal al lui Leonardo, echipat cu lame tăioase de coasă, care se rotesc în faţă, în spate şi în lateral. Acesta a fost pus în funcţiune cu ajutorul unui robot special.

4389-249009-lama.jpg

 Se împlinesc anul acesta 497 de ani de când a murit Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci  s-a născut la 15 aprilie 1452, în localitatea Anchiano/Vinci din Italia şi s-a stins din viaţă pe 2 mai 1519, la Cloux/Amboise, în Franţa,  Pictor, sculptor, arhitect, inventator şi filozof, Da Vinci e considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai lumii din toate timpurile.

4389-249010-lama1.jpg

sursa:google
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în ISTORIE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s