Adevaratul calendar al omenirii!

Calendarul celor 13 luni

In timp ce Pamantul face o rotatie in jurul Soarelui, Luna se invarte in jurul Pamantului de 13 ori. Natura a impartit deja anul in 13 luni armonioase!

81de1c0e-c80b-4b47-b32a-191ed67d60de(1)

Calendarul celor 13 Luni, a cate 28 de zile, urmareste cu mai mare fidelitate ritmul naturii, reusind sa ne conecteze mai bine cu tot ceea ce inseamna firesc. Calendarul celor 13 luni reda sincronicitatea cu natura, de care noi ne-am indepartat incet, incet, pe parcursul istoriei umanitatii.

Este timpul sa ne intoarcem la origini, spun multi adepti ai acestei adnotari temporale. Chiar daca acest calendar a fost folosit de catre culturile antice Maya, in vechea China, in Polinezia, in Europa neolitica si Estul Mijlociu, a fost ulterior dat uitarii si redescoperit astazi, de catre oameni din intreaga lume.

Acest calendar urmareste orbita de 28 de zile a Lunii in jurul Pamantului: 13 luni de 28 de zile, in total 364 de zile, 52 de saptamani perfecte, a cate 7 zile. A 365-a zi este cunoascuta ca „Ziua in afara timpului” si este o zi cand trebuie sa celebram pacea si armonia.
Sistemul pe care il utilizam acum – Calendarul gregorian, cu 12 luni, a esuat in a demonstra ca este o impartire potrivita a timpului. Este o conceptie limitata despre timp si nu poate fi corelat cu nici un ciclu natural! Este un model artificial prin care interpretam realitatea, ceea ce i-a facut pe oameni sa fie dizarmoniosi fata de ritmul naturii. Cand ne corelam mintile la acest sistem artificial, nu facem decat sa existam mental si emotional, precum mecanismul unei masinarii.
In timp ce Pamantul face o rotatie in jurul Soarelui, Luna se invarte in jurul Pamantului de 13 ori. Natura a impartit deja anul in 13 luni armonioase!
Calendarul celor 13 luni este o modalitate antica prin care putem structura anul. Cele 13 cicluri a cate 28 de zile descriu un an perfect + o zi a reinoirii, inainte de Noul An – 26 Iulie (folosind sistemul Gregorian de referinta).
In acest calendar, fiecare luna are exact 28 de zile – prima zi a lunii este intotdeauna prima zi a saptamanii, ultima zi a lunii este intotdeauna ultima zi a saptaminii.
Calendarul celor 13 luni este standardul temporal, pentru cei care isi doresc o lume mai buna, folosit de vechii mayasi inca de acum 5 mii de ani. Daca impartirea timpului pe care o urmam este neregulata, artificiala si mecanicizata, asa devine si mintea noastra. Si asa cum este mintea noastra, asa este si lumea in care traim.
Daca acest calendar pe care il urmarim urmeaza ciclul natural al naturii si este armonios, la fel ne transformam si noi in interior. Devenim mai spirituali si mai apropiati de natura. Calendarul celor 13 luni intra in sincron cu ciclurile galactice si solare. In Calendarul celor 13 luni, Noul an incepe pe data de 26 Iulie (dupa calendarul gregorian), sincronizandu-se cu Steaua Sirius.
Data de 25 Iulie este Ziua in Afara Timpului, care nu apartine niciunei saptamani – este ziua iertarii, a eliberarii de datorii spirituale, a purificarii, a pacii si artei.

Acestea sunt denumirile celor 13 luni si corespondenta lor in Calendarul Gregorian:

�� 1. Luna liliacului magnetic (26 Iulie-22august)
�� 2. Luna Scorpionului (23 august – 19 septembrie)
�� 3. Luna Caprioarei Electrice (20 septembrie – 17 octombrie)
�� 4. Luna Bufnitei auto-existenta (18 octombrie – 14 noiembrie)
�� 5. Luna Paunului colorat (15 noiembrie – 12 decembrie)
�� 6. Luna Soparlei ritmice (13 decembrie – 9 ianuarie)
�� 7. Luna Maimutei rezonante (10 Ianuarie – 6 februarie)
�� 8. Luna Soimului galactic (7 februarie – 6 martie)
�� 9. Luna Jaguarlui solar (7 martie – 3 aprilie)
�� 10. Luna Cainelui planetar (4 aprilie – 1 mai)
�� 11. Luna Sarpelui spectral (2 mai – 29 mai)
�� 12. Luna Soarecelui de cristal (30 mai- 26 iunie)
�� 13. Luna Testoasei cosmice (27 unie – 24 iulie)
�� 25 IULIE- Ziua in Afara Timpului
Sursa.Garbo
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized, UNIVERS SPATIU SI TIMP. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s