Secretul construcției piramidelor din Egipt

Un fost postaș francez susține că a deslușit misterul construirii piramidelor din Egipt. Acesta și-a petrecut ultimii 40 de ani făcând cercetari în acest sens.

imgEF03.tmp_
Michel Michel, care studiază de câteva decenii istoria și arhitectura Egiptului, a lansat recent o teorie despre construirea piramidelor, care se bucura de susținerea mai multor experți din domeniu, scrie International Business Times.

Într-un interviu acordat recent unei publicații franceze, Michel a declarat că este fascinat de piramidele din Egipt înca din anul 1972, de când a văzut filmul „Land of the Pharaohs”.

Explicând de ce alte teorii formulate până acum sunt greșite, arheologul amator a precizat că observațiile și calculele făcute pe o piramida rareori pot fi aplicate la alta.

Acesta a detaliat că metoda descoperită de el este una bazată pe un sistem de rampe. „Este adaptată pentru piramidele de toate marimile. Este simplă, intuitivă, economică, solidă și ușor de verificat”, a spus el. Michel arată astfel că egiptenii au ridicat piramidele cu ajutorul unor rampe, pe care au fost trase sănii încărcate cu pietre. Rampele au fost utilizate ulterior pentru construirea acoperișurilor piramidelor.

piramide

Multă vreme teoria sa nu a fost luată în calcul de mulți arheologi si experți, dar o parte dintre aceștia între care și cunoscutul egiptolog elvețian Michael E Habicht au analizat posibilitatea transportului blocurilor mari de piatra pe sanii și o găsesc nu doar plauzibilă, ci cea mai probabilă.

Un truc care ar da și mai multă consistență acestei teorii

De asemenea de curând fizicienii de la Fundația Fundamental for Research on Matter (FOM) și de la Universitatea din Amsterdam, ambele din Olanda, au reușit să descifreze un truc pe care egiptenii l-au folosit la construirea impunatoarelor monumente: egiptenii au umezit nisipul înaintea saniei care transporta blocurile de piatra, în scopul alunecării și a deplasării mai ușoare a vehiculului antic.

wallpainting

Folosirea apei pentru udarea nisipului a înjumătățit necesarul de lucrători care trebuiau să tragă sania încarcată cu uriașele pietre. Cercetătorii au efectuat experimente care au demonstrat că umezirea nisipului a dus la diminuarea la jumătate a forței de tragere a saniei. Experimentele au aratat ca forța de tragere scade proporțional cu rigiditatea nisipului. Sania alunecă mult mai ușor pe nisipul umed, deoarece firicelele de nisip nu se mai adună în fața saniei, așa cum se întâmplă în cazul nisipului uscat.

O pictură murală descoperită în mormântul lui Djehutihotep arată în mod clar cum o statuie colosală, care este așezată pe o sanie, este trasă de către lucrători, iar în partea din față a vehiculului se observă un egiptean care stropește cu apa nisipul.

Sursa: historia.ro

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s