TRIUNGHIUL BERMUDELOR DE ROMANIA! ASCUNDE CEL MAI SACRU LUCRU AL DACILOR

romania-pestera-polovragi

Exista un loc plin de energie in Romania care este supranumit si “Triunghiul Bermudelor din Oltenia”. Pestera Polovragi este unul din locurile sacre ale dacilor. Aceasta reprezinta nu doar o atractie turistica, ci si un loc misterios in care diverse fenomene inexplicabile se petrec la o anumita perioada de timp.

Multi dintre cei care au calcat in aceasta pesterea, povestesc ca au simtit pe toata durata vizitei o umbra in spatele lor. De asemenea, alti turisti au murit rapusi de pietre cazute de undeva de deasupra muntelui, cum este cazul si Veronicai Bulai, mama surorilor Gabor.

De-a lungul timpului, diverse legende s-au tesut in jurul acestei pesteri in care se adapostea marele Zalmoxis. Conducatorul dacilor, se spune, ca avea puteri impresionante si putea sa-si schimbe infatisarea din tanar in batran ori de cate ori dorea . Tronul lui Zalmoxis se afla si astazi in Pestera Polovragi .Este locul cel mai sacru, incarcat cu diverse energii, din toata pestera. Numerosi turisti au spus ca in momentul in care s-au apropiat de piatra pe care obisnuia sa se odihneasca zeul dacilor sunt cuprinsi de diferite sentimente sau ganduri stranii. Aceasta este dovada certa ca locul poarta si in ziua de astazi energia unui personaj comparabil cu un zeu, scrie efemeride.

Pestera Polovragi a fost redescoperita acum circa 100 de ani si are o dimensiune de peste 10 kilometrii.Speologii sunt de parere ca este mult mai lunga decat se cunoaste in prezent, dar din diverse motive ea nu a putut sa fie explorata. De asemenea, se mai zvoneste ca aurul dacilor este ascuns undeva la capatul pesterii, din acest motiv numerosi cautatori de comori incearca prin metode propii sa-l descopere . Poate ca din acest motiv Pestera Polovragi este deschisa publicului doar partial. Pana sa se apeleze la aceste limitari au existat diversi cautatori de comori care au avut acces pana in adancurile pesterii, dar toti au avut parte de morti tragice. Blestemul lui Zalmoxis a fost aruncat peste intreaga pestera si doar cei lacomi sunt pedepsiti fara drept de apel.

images

Se mai spune ca diversi tarani care si-au adapostit vacile si oile in pestera s-au trezit fara niciun animal, iar sanatatea lor mintala a avut de suferit. Pe langa aceste fenomene inexplicabile si altele se mai petrec in misterioasa pestera. Diverse lumini, aparute din neant, lumineaza coridoarele intunecate ale pesterii, dar cand cineva se apropie de ele dispar pur si simplu.

O alta curiozitate o reprezinta pielea de leopard de pe pereti. Aceste formatiuni se intalnesc doar in aceasta pestera.

O alta poveste incredibila se refera la faptul ca Zalmoxis avea mai multe pasaje secrete prin care ajungea din pestera direct la Sarmizegetusa sau chiar la cetatea dacica de deasupra muntelui. Aceste pasaje nu au fost descoperite si au ramas la nivel de legenda.

pestera-polovragi_84180300_opt-692x360

Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani. Este posibil ca aceste urme sa fie lasate de daci in conditiile in care temperatura din pestera este de doar 9 grade si este constanta indiferent de anotimp ? Nimeni nu poate raspunde la aceasta intrebare asa cum nu se poate raspunde nici la celelalte intrebari cand vine vorba despre misteriosii nostri stramosi.

sursa:google

 

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în ARHEOLOGIE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TRIUNGHIUL BERMUDELOR DE ROMANIA! ASCUNDE CEL MAI SACRU LUCRU AL DACILOR

  1. ATYNUS PANDELE zice:

    ASA ESTE AM FOST PE ACOLO SI AM AVUT ACELASI SENTIMENT,,CA IN SPATELE MEU E CINEVA,, DAR A FOST MINUNATA LINISTEA ACEEA,AM SIMTIT TIHNA CASEI,OARE MA INTELEGE CINEVA…….

    Apreciat de 1 persoană

  2. Bineînţeles că te înţeleg…. acolo sînt bineveniţi cei cu trupul,gîndul şi inima curate. De aceea e un sacrilegiu ca acolo să se prezinte tot felul de curioşi,bărbaţi sau femei total nepregătiţi pentru o astfel de locaţie. Înainte de a ajunge acolo tot omul ar trebui să-şi facă o curăţenie interioară şi exterioară apoi să-şi întrebe îngerii păzitori DACĂ LE ESTE PERMIS SĂ SE PREZINTE ÎN PEŞTERĂ deoarece nu e doar o simplă peşteră-ESTE ALTARUL STĂMOŞILOR NOŞTRI- şi din respect pentru că noi sîntem azi,ACUM pe acest pămînt e folositor pentru sufletul nostru a le arăta iubirea,respectul şi încrederea că şi acum cînd timpurile devin tot mai greu de trăit,înţeles şi parcurs ,EI NE SÎNT STÎLP DE CREDINŢĂ ŞI NĂDEJDE PE VIITOR.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s