Poveste impresionantă: 9 ani pe o insulă pustie – salvat de Google Earth

961-620x264

Britanicul Adam Jones și 2 prietenii ai săi din Liverpool au plecat în 2006 într-o călătorie la bordul unei ambarcaţiuni private. Se îndreptau către Hawai, traversând Oceanul Atlantic și Canalul Panama. Au traversat Atlanticul lin, dar când au ajuns la Oceanul Pacific, după trecerea Canalului Panama, lucrurile au început să meargă prost. Barca a fost prinsă într-o furtună uriașă. Echipamentul electronic şi o parte a bărcii au fost distruse, iar prietenii lui Adam au dispărut în valurile uriaşe. După 17 zile de agonie, Adam s-a trezit plutind pe ocean, în ce mai rămăsese din barcă. A petrecut două săptămâni pe apele intinse până a naufragiat pe o insulă, unde cu timpul, a trebuit să se adapteze unei existenţe la limita nevoilor. A strâns apă atunci când ploua, şi-a construit un adăpost luându-i 11 săptămâni pentru a tăia un copac, utilizând o scoică. A învățat cum să facă foc și în cele din urmă a avut căldură și lumină pe insulă. A fost nevoit să vâneze pentru a-şi asigura hrana, recurgând la metode antice, folosind arcul și săgeţile.

Britanicul admite că a trebuit să muncească din greu pentru a se menține în formă fizică pe insulă. El spune că a folosit o ramură de copac drept bară de exercitii și bolovani drept greutăţi pe umăr pentru a face genoflexiuni. A alergat zilnic, pe plajă.

444140077_1280x720

Însă partea cea mai dificilă a fost agonia mentală cu care s-a confruntat pe insulă: sentimentul constant de a fi singur pe o insulă mare și sentimentul că poate nu va fi salvat niciodată. El spune că, dacă ești singur pentru un timp destul de lung și începi să vorbeşti cu tine însuţi, nu este ceva în neregulă cu tine.

Adam a construit un semn imens SOS pe plajă, cu speranța că-l va vedea un avion. A fost greu, dar nu a renunțat niciodată și munca de a menţine semnul vizibil, a fost cel mai important lucru pe care l-ar fi putut face în acel loc izolat.

IMG_9284-550x280

Adam a fost surprins să audă la un moment dat sunete de avion. A făcut semne cu mâinile spre aeroplan de mai multe ori și în cele din urmă a văzut căzând un pachet. Pachetul conținea apă proaspătă, un radio, produse alimentare și o trusă medicală. Când a pornit radioul și a vorbit cu pilotul, a fost prima voce umană auzită după 9 ani lungi. Printre primele sale întrebări a fost şi cea …. „cum m-ai găsit”, răspunsul venind foarte sincer din partea pilotului: semnul SOS a fost văzut de un copil din statul Minnesota, SUA, depistat cu Google Earth, după care s-a lansat o alertă trimisă autorităților.

„Nu ştiam ce este Google Earth când am auzit, dar rămân veșnic dator….” a declarat Adam după ce a revenit acasă.

După 5 zile de la apariţia avionului, Adam Jones a fost salvat. Perioada de salvare a britanicului a durat 5 zile din cauza inexistenţei insulei pe hărţile maritime.

„Aceste 5 zile au fost cele mai lungi din viaţa mea” a subliniat Adam în interviurile acordate presei internaţionale.

surse: trendingstylist.com, linkbeef.com

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s