Un elicopeter de model Mi-8 MTV1 care aparține unei companii moldovenești a fost capturat azi în Afganistan de către militanții Statului Islamic.

Un elicopeter de model Mi-8 MTV1 care aparține unei companii moldovenești a fost capturat azi în Afganistan de către militanții Statului Islamic. Acesta a fost capturat după o aterizare forțată. Echipajul elicopterului era format din trei piloți, toti cetățeni moldoveni și alți 18 pasageri militari din Afganistan, relateaza in exclusivitate realitatea.md.

Militarii din Afganistan au fost luați prizonieri.

Elicopterul aparține companiei „VALAN ICC” (Valan International Cargo Charter). Aceasta are un contract prin care asigură cu transport aerian armata din Afganistan.

Compania „Valan International Cargo Charter” este specializată în organizarea traficului aerian, prestarea serviciilor de transport aerian pentru mărfuri și călători, asistența tehnică și reparația navelor aeriene. Compania operează cu aeronave de tip Mi-8 MTV-1 și AN-26-100. A paricipat la mai mule misiuni internaţionale, inclusiv în Afganistan și Irak, efectuând totodată zboruri sub egida ONU.

media_144839005915629200

Reuters scrie, cu referire la declarațiile poliției locale, că elicopterul a căzut, însă nu este clar de ce s-a prăbușit. Insurgenții talibani au capturat soldații afgani după ce elicopterul s-a prăbușit pe teritoriul aflat sub controlul militanților.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Aganistan, Dawlat Waziri, refuzând să ofere mai multe detalii. Totodată, un ofițer de armată, care și-a păstrat anonimatul, a declarat că aeronava civilă a fost contractată pentru a transporta personalul armatei. El a spus că, după ce a aterizat, insurgenții talibani au intervenit la locul incidentului cu focuri de armă, după care au recurs la luarea ostaticilor. Ulterior, ei au dat foc elicopterului, a adăugat sursa. 

 

 

media_144839292619402400

„Trei persoane au fost ucise și alte 16 sunt capturate de talibani”, a declarat Rahmatullah Turkistani, un membru al consiliului provincial din Faryab, citat de news.yahoo.com. Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a declarat la Realitatea TV că ministerul nu a putut lua legatura cu reprezentanții companiei Valan International Cargo Charter, aceștia nu au raspuns la telefon: „Știm că unul dintre conducatorii acestei companii era plecat, probabil în Afganistan. Mâine vom discuta la Guvern această situație”.

media_144839269297094500

sursa: nasul.tv

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s