Protest al lui Andrei Pleşu: „Să ne depunem toţi titlurile doctorale până îşi suspendă această calitate cei care au plagiat“

Scriitorul Andrei Pleşu i-a îndemnat, marţi, în cadrul unei dezbateri a Grupului pentru Dialog Social pe tema plagiatului, pe cei care au titluri de doctor, să şi le depună, suspendându-şi astfel calitatea pe care le-o conferă, până când vor face acest lucru toţi cei care au plagiat. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Consiliul AIE 3, fără soluţii la protestele din PMAN. Streleţ va răspu… Scriitorul Andrei Pleşu a vorbit despre o „formă de prostie” care a apărut în jurul premierului Victor Ponta. „Această formă de prostie care a apărut în jurul lui Victor Ponta când el şi ministreasa Educaţiei au explicat că pe vremea când a făcut el doctoratul nu exista o lege a ghilimelelor”, a spus Pleşu, citat de Mediafax. În cadrul dezbaterii, scriitorul a lansat şi o idee către toţi cei care au obţinut corect titlul de doctor în România, întrebându-i dacă nu ar putea să-şi depună cu toţii titlurile obţinute pentru a-i forţa şi pe cei care au plagiat să facă acest lucru. „Hai să ne depunem toţi titlurile şi să spunem că până nu le depun toţi cei care au plagiat sau până nu se corectează acest lucru ne suspendăm această calitate”, a mai spus Andrei Pleşu. Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 au organizat la sediul din Calea Victoriei dezbaterea cu tema „Plagiatul ca stare a naţiunii”. Moderatori au fost profesorul Gabriel Liiceanu şi profesorul Mircea Dumitru   „Plagiatul doctoral a devenit epidemic în România. În premieră mondială, în ţara noastră, doctori cu lucrări plagiate au devenit conducători ai unor lucrări de doctorat la rândul lor plagiate.    În premieră mondială, în ţara noastră, instituţiile şi comisiile de etică chemate să sancţioneze furtul intelectual îl acoperă şi îl cauţionează. În premieră mondială, în ţara noastră, furtul academic, şi nu integritatea morală şi profesională cerută demnitarilor, caracterizează persoanele care ocupă funcţii de conducere în instituţiile statului”, precizează organizatorii în prezentarea dezbaterii.

sursa: adevarul.ro

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s