OAMENII S-AU FORMAT CA URMARE A UNOR MUTAȚII GENETICE!

Combustia spontană este un fenomen care este cunoscut de foarte mult timp, în secolul al XVI-lea au fost consemnate primele cazuri. Mult timp, cercetătorii nu au reușit să dea o explicație științifică. În anul 2010, în Irlanda, a fost descoperită o persoană, carbonizată, așezată în fotoliu. Încăperea în care se afla era intactă.

60563974

Biologul Bryan Ford a lansat o teorie care a trezit interesul multor specialiști. Biologul a folosit pentru experiențele sale porci, deoarece acest animal este genetic foarte apropiat de om. Concluzia acestui experiment a fost că acetona care se acumulează în organism, produce combustia spontană. Specialiștii susțin că alcoolici și diabeticii sunt predispuși la acest fenomen.

Specialiștii în genetică admit că organismul uman are multe necunoscute, la care știința nu a putut da încă explicații realiste. Ei consideră că în interiorul organismului uman se produc rupturi, care pot duce la fenomene deosebite. Spre deosebire de animale care pot trăi într-o armonie perfectă cu natura, omul, prin problemele de adaptabilitate la mediu, dar și cu el însuși, suportă aceste rupturi care declanșează dezechilibre, care-l afectează într-un fel sau altul.
Se consideră că aceste rupturi sunt determinate de inadaptabilitatea omului la natură și la dezvoltarea acesteia.
Este un paradox! Animalele sunt mult mai adaptate la mediu, față de noi, oamenii.

Combustia spontană apare nu numai în somn, ci și în perioada în care omul este treaz. Interesant este faptul că focul nu face distrugeri în jurul victimei. Vorbim despre faptul că omul nu s-a adaptat cu adevărat mediului în care trăiește și de dezvoltă și se produc fenomene pe care chiar oamenii de știință nu le pot explica. Corpul uman este o mașinărie care conform specialiștilor are performanțe neobișnuite.

În 24 de ore omul respiră de 23000 de ori, iar sângele parcurge peste 19000 de kilometri. Creierul nostru are peste un litru de sânge și lichide, iar în ceea ce privește structura sa, are peste 100 de miliarde de neuroni. Nervii care se află în organism, însumează 100000 de kilometri. Organismul este o mașinărie complexă, care poate și din aceste motive nu se adaptează atât de ușor mediului.

Situația ne face să revenim la teoria conform căreia omul este de origine extraterestră, dat fiind slaba sa adaptabilitate la viața de pe planeta noastră. Între darwinism și ceea ce spune religia despre facerea lumii și a omului implicit, sunt diferențe majore. Din păcate niciuna dintre aceste teorii nu ne satisface pe deplin. Poate că e timpul să luăm în calcul o altă teorie, care multora dintre noi, ni se pare cel puțin fantezistă. Neadaptabilitatea noastră la mediul în care trăim, poate fi cauzată de faptul că omul este programat genetic pentru alt mediu și adus pe această planetă, artificial.

Oamenii de știință au ajuns la un consens, darwinismul nu explică cum a fost creat omul. Omul este o entitate perfectă, care nu poate avea ca strămoș maimuța. Artefactele descoperite și care au o vechime de peste 250000 de ani, dau peste cap toate teoriile privind originea omului. Adepții darwinismului susțin că aceste artefacte sunt rezultate ale forțelor naturii și neagă implicarea omului în executarea acestora. De curând, a fost lansat Proiectul Open SETI care are ca obiectiv studierea apariției omului pe pământ. Din echipa acestui proiect fac parte fizicieni, arheologi, geneticieni, istorici, toți celebri, care vor încerca să facă lumină în ceea ce se numește apariția omului pe pământ.

Sunt specialiști care susțin teoria prin care oamenii s-au format datorită unor manipulații genetice. Cine le-a făcut și care este scopul lor? Suntem niște sclavi ai propriei noastre existențe, suntem exploatați la nivel cosmic, afirmă Lacarriere, un renumit fizician francez. Celulele corpului uman sunt programate să se autodistrugă. Lumea nu e programată să atingă un stadiu ordonat de dezvoltare. Mergem spre un haos.

Nu cunoaștem încă modul în care a fost creată viața pe pământ. Corpul omenesc are multe enigme. Nu știm încotro se îndreaptă omenirea, spre bine sau spre haos. Evoluăm sau din contră? Cert este că multe din teoriile pe care le-am studiat în școală, nu au suport științific. Am progresat cu adevărat?

evolution

Multe teorii și discuții asupra acestui subiect. Cum s-a format inteligența? Mutațiile genetice sunt cauza? Cercetătorii britanici au afirmat în revista Nature Neurosciente că inteligența s-a format ca urmare a creșterii numărului de gene din creier. Creșterea numărului de gene s-ar datora unor accidente genetice. Cercetătorii susțin că persoanele foarte inteligente au cele mai multe probleme legate de bolile sistemului nervos. Sunt predispuși la boli sau accidente de natură nervoasă.

Prețul plătit pentru o inteligență sclipitoare este mare. Persoana este foarte vulnerabilă în fața unei boli mentale. Bolile cerebrale sunt cauzate de aceste mutații. Îmbătrânirea creierului duce la mutații genetice, cum ar fi pierderea de memorie și apariția bolii Alzheimer. S-au efectuat studii pe subiecți cu vârsta între 54 de ani și 82 de ani, iar concluzia a fost evidentă. Boala este produsă de atrofierea unei părți a creierului, prin apariția unor modificări genetice.

Odată cu vârsta, în ADN-ul subiecților, s-au observat 46 de modificări. Modificări genetice se produc și la persoane tinere, situație pe care specialiştii nu au putut-o explica, încă. Modificările genetice pot îmbătrâni și un creier al unei persoane foarte tinere. Ca să fie stopat un astfel de proces, cercetătorii mai au încă de studiat. Mutațiile genetice dintre două gene, determină apariția tumorilor canceroase în creier Cercetătorii de la Universitatea Stanford afirmă că omenirea a atins apogeul inteligenței sale acum 2000 de ani. În fapt, noi nu evoluăm, genele noastre de inteligență au înregistrat un regres.

Putem vorbi despre o involuție? Un cetățean din epoca ateniană, cu o inteligență medie, ne-ar depăși, spun cercetătorii, printr-o memorie mult mai bună și prin pleiada de idei pe care ar fi avut-o.
O bună parte din activitățile pe care le executăm sunt făcute mecanic, fără ca noi să solicităm creierul într-un fel sau altul.

Referitor la ideea că inteligența crește dacă mărimea creierului este mai mare, specialiștii de la Stanford au avut mai multe opinii. În primul rând, creierul este fabricat după același model, la fiecare dintre noi. Mărimea creierului la vertebrate este proporțională cu mărimea corpului. Printre animalele cele mai inteligente se numără rechinii, delfinii și papagalii. Creierul fiecărei specii s-a adaptat la mediul în care trăiește. Nu putem vorbi despre animale proaste, pentru că fiecare s-a adaptat, în felul său, la mediul respectiv.

În ceea ce privește omul, creierul începe să se dezvolte încă din perioada intrauterină și continuă încă șase ani. Spre deosebire de animale, omul are cortexul cel mai dezvoltat. Cu cât creierul este mai mare, cu atât există un număr mai mare de neuroni.Volumul influențează inteligența!  Cel mai studiat creier a fost cel al lui Einstein. Laureat al premiului Nobel în 1921, a lăsat în testamentul său să fie incinerat și cenușa să fie dusă într-un loc secret.

Nu a fost respectată această dorință și în 1955, creierul său a fost autopsiat. După 3o de ani, în 1985, cercetătorii au publicat un raport cu privire la această autopsie. Proporția dintre neuroni și celulele gliale care alimentează neuronii este diferită față de un creier normal.

 

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s