Cum s-a prăbuşit Imperiul Roman? Daciana Sârbu, război pe Twitter cu primarul Londrei, Boris Johnson

Eurodeputatul S&D Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta, a declanşat vineri un adevărat război pe Twitter cu primarul Londrei, Boris Johnson, la o zi după ce acesta declarase că şi Imperiul Roman s-a prăbușit tot sub povara imigrației masive.

„ Boris Johnson spune că prăbuşirea Imperiului Roman a fost cauzată de imigraţie. Chiar compară refugiaţii disperaţi cu invaziile barbare?”, a postat Daciana Sârbu pe Twitter. Într-o postare ulterioară, eurodeputatul reaminteşte declaraţiile denigratoare făcute acum doi ani de primarul Londrei la adresa românilor: „În 2013, Boris Johnson a prezis că întrega populaţie a Transilvaniei îşi va instala corturi la Marble Arch. Cred că iubeşte hiperbolele şi insultele”.

Boris Johnson a declarat joi că valul de imigranți veniți din Africa și Orientul Mijlociu ar putea destabiliza Europa. El nu a exclus primirea refugiaților care fug din fața războiului, dar a atras atenția că și Imperiul Roman s-a prăbușit tot sub povara imigrației masive. „Este foarte dificil. Trebuie să rezolvăm problemele la sursă și să oprim oamenii să vina în acest fel dar, desigur, dacă oamenii au probleme și se tem pentru viețile lor, trebuie să îi primim”, a spus edilul citat de The Telegraph.

Boris Johnson susține că “trebuie să explicăm foarte clar oamenilor care vor să vină din aceste țări că nu este un Eldorado aici, doar vii și primești ajutoare”. “Să nu uitam că prăbușirea Imperiului Roman a fost cauzată de imigrație. Mișcările masive de populație nu sunt sustenabile, în cele din urmă”, a concluzionat primarul.

sursa: Cetateanul.net

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s