V-ati intrebat vreodata cine a inventat berea ?

Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul berii .
Istoricii cred ca nomanzii preistorici au realizat bere preparata din cereale inainte de a invata sa faca paine. Cu toate acestea primele inregistrari despre bere se gasesc in artefacte sumeriene de acum 6000 de ani , in Iranul de astazi. De asemenea, este probabil ca africanii, egiptenii, evereii si chinezii au facut bere cu mii de ani in urma.

Mai demult, bauturile fermentate se faceau din mei, porumb si manioc in Africa, porumb si mesteacan negru (realizata de americanii nativi) in America de Nord, curmale japoneze si agave in Mexic, porumb si cartofi dulci in America de Sud, orez in Japonia, grau in China, secara in Rusia si orz in Egipt. Alte substante utilizate sunt : balsam de plante medicinale, fan, papadie, seminte de pelin si menta.

Primele inregistrari scrise si ilustrate de bere se gasesc pe doua artefacte sumeriene- unul este un comprimat de 6000 de ani, sculptura cu persoane care folosesc paie de stuf pentru a bea dintr-un vas mare, celalalt este un sigiliu de 3900 de ani, care contine “Imnul NInkasi (zeita berii)”, care este cea mai veche reteta inregistrata de bere facuta din orz. Sumerienii se pare ca au descoperit accidental procesul prin care se face berea, cand orzul a fost lasat la inmuiat in apa si sa transformat in pasta care a fermentat.

Arheologii au descoperit dovezi de bere in recipiente de 7000 de ani in muntii Zagros din vestul Iranului, germanice si celtice in Europa.

Alte bauturi fermentate au aparut , de asemenea, de-a lungul istoriei, in alte locuri ale lumii, inclusiv Chang in Tibet si Chica in Peru. Descoperirile arheologice arata fabrici de bere care au existat in timpul imperiului Wari, o societate pre-Inca.

Cand imperiul sumerian sa parbusit , iar Babilonienii au preluat puterea , si-au extins practicile de bere pentru a include 20 de tipuri de bere tulbure, nefiltrate si siropoase, obtinute din cereale usor copate si malt. Babilonienii au exportat bere si in Egipt.

Cei mai multi oameni considera berea a fi o bautura divina. A fost una din prevederile lui Noe pentru Arca, a fost numita “cerevisia” de romani, de la zeita agriculturii , Ceres, egiptenii au creat o hieroglifa suplimentara special pentru “bere”. Platon ia numit pe inventatorii berii “oameni intelepti” si regele Hmmurabi a decretat prin lege ca ratiile mai mari de bere ar trebui sa fie rezervate pentru preoti si clasele superioare. Concluziile recente de la o fabrica de bere de 1000 de ani din sudul Perului arata ca elita, nobili si femeile frumoase ale imperiului Wari au fost responsabile de procesul de fabricare a berii si ca acest lucru a fost un loc de munca foarte apreciat. Aceasta traditie a fost reportata pentru Incasi , atunci cand femeile nobile incase erau mari producatoare de bere pentru societate. Babilonienii foloseau berea pentru a plati salariile.

In Evul Mediu , berea a inceput sa fie folosita pentru zeciuieli , plata si impozite si a fost de multe ori bauta in loc de apa, pentru ca era mai sigura. Aceasta practica a fost reportata atunci cand pelerinii au venit in SUA.

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s