CINE A INVENTAT FOTBALUL ?

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din Europa si America. Are o istorie vie si interesanta in lumea sportului. Dovezi cu privire la existenta fotbalului in China dateaza din sec. 2 si 3 I.Hr. In China, acesta a fost in timpul dinastiei Han cand oamenii driblau cu mingi facute din piele si loveau intr-o plasa mica. Unele fapte pleaca de la punctul Kyoto, in Japonia, unde loviturile mingii a fost sport popular.

Se spune ca o crestere precoce a fotbalului modern a inceput in Anglia. Unele fapte amuzante, mentioneaza ca prima minge folosita a fost capul unui talhar danez. Scopul principal a fost de a duce mingea la un loc de tinta. Uneori, concurenta a crescut acerb si masele au ajuns atat de salbatice , rezultand incidente frecvente de violenta in timpul jocului. Se spune, de asemenea, ca soldatii admirau atat de mult jocul incat au pierdut practica tirului cu arcul.

Regele Edward al 3 -lea a interzis fotbalul in 1365 ca urmare a cresterii incidentelor de violenta si indulgenta militara in sport. In 1424 regele James 1 al Scotiei , a proclamat, de asemenea, in parlament “Nimeni nu va juca fotbal” !

Cine a inventat fotbalul, cand si de unde a avut pornire fotbalul este o intrebare la care nu exista un raspuns precis. Putem spune cu usurinta ca acest sport popular se joaca de mai bine de 3000 de ani. Nasterea fotbalului modern este acreditat in Marea Britanie. Acesta a fost cunoscut sub numele de Asociatia de Fotbal, Scotia si Anglia au fost co-fondatori al jocului sistematic de fotbal.

Istoria moderna a fotbalului : incepand cu secolul 18

In 1815, a avut loc o dezvoltare majora care a facut fotbalul popular in universitati, colegii si scoli. English School si Colegiul Eton au dat nastere la niste reguli , cunoscute sub numele de Regulile Cambridge. Fotbalul a fost separat in doua grupuri, unele colegii si scoli au optat pentru norme de Rugby, care permiteau declansarea loviturilor si transportarea mingii. Aceste reguli au fost interzise exclusiv in conformitate cu regulamentul Cambridge.

Istoria fotbalului modern de azi a fost infintat in 1863. In octombrie 1863, unsprezece reprezentanti ai cluburilor din Londra s-au intalnit la Taverna Francomasona pentru a stabili regulile fundamentale comune pentru controlarea meciurilor intre ele. Rezultatul acestei intalniri a dat nastere la formarea Asociatei de Fotbal.

Stabilirea ferm fundamentala a fotbalului in 1869, Asociatia de Fotbal a interzis strict orice fel de manipulare a balonului. Popularitatea fotbalului sa raspandit rapid in anii 1800 , marinarii britanici, soldatii si comerciantii au introdus sportul in diferite parti ale globului.

FIFA a fost infiintata in anul 1904 si la inceputul anilor 1930, au luat nastere diferite ligi in diferite tari. FIFA este acreditata cu organizarea primei Cupe Mondiale in 1930 , oraganizandu-se in Uruguay. Istoria fotbalului este bogata in evenimente si in dezvoltarea lui peste tot in lume.

O formă de fotbal era practicată de aristocraţi în Scoţia, în secolul XV, conform cercetărilor Muzeului de fotbal scoţian şi prezentate de cotidianul englez The Times, informează AFP.

Cercetătorii institutului din Glasgow au descoperit în arhive documente care arată versiuni elaborate ale fotbalului, dotate cu reguli precise, existând încă de mai multe secole.

Într-o scrisoare din 1568, un meci disputat la castelul Carlisle de 20 de jucători în prezenţa reginei Mary Suart este descris ca fiind „lipsit de faulturi”. Un alt document atestă cumpărarea unui sac cu „fut ballis” de către regele James IV, în 1497.

Până în prezent se considera că formele primitive de fotbal se limitau la lupte brutale sau anarhice în jurul unui balon, între jucători foarte numeroşi.

„Noi am informaţii care arată că evoluţia fotbalului a avut loc de-a lungul secolelor”, a declarat curatorul muzeului Richard McBrearty, pentru The Times.

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s